ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

14 травня 2021 р. в нашому навчальному закладі проведено День цивільного захисту.

Головним завданням при плануванні та проведенні заходів "Дня цивільного захисту" була перевірка готовності школи до ефективних заходів щодо захисту учасників навчально-виховного процесу й працівників школи в разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних актів, організованого переведення системи роботи із мирного часу у воєнний стан. Особливу увагу при проведенні заходів було звернено на формування в дітей відчуття особистої та колективної безпеки, дотримання правил безпечної поведінки.

/Files/images/5473a14b-8c51-4fb9-85f2-e80d5a214db6.jpg /Files/images/b75006f0-0451-4184-ade0-1fa024093bd0.jpg

Початкова школа провела ряд заходів, що навчили дітей правильно діяти в екстремальних ситуаціях:

1-А клас із Двораковською Т.С. здійснили мультимедійну подорож в країну цивільного захисту та провели годину спілкування "ЦЗ - на захисті людей".

1-Б клас із Піднебесною Т. С. провели годину спілкування "Цивільний захист. Дії населення під час надзвичайних ситуацій".

1-В клас з Лавриненко Л. О. пограли у гру-вікторину "Безпека в запитаннях і відповідях" і переглянули відео "Школа безпеки".

2-А клас із Рябенко Р. Ів. провели годину спілкування "Поведінка у надзвичайних ситуаціях".

2-Б клас зі Смілянець Л. П. провели урок з цивільного захисту населення України, на якому практично вчились одягати протигази. Створили лепбук "Мої дії під час надзвичайних ситуацій".

2-В клас із Ускучаковою А. В. провели бесіду з переглядом фільму «Надзвичайні ситуації». Виготовили пам’ятку «Як діяти учням і вчителям у випадку пожежі в школі».

3-А клас із Довбуш Н. В. провели годину спілкування "Вчимося берегти своє життя", переглянули презентацію "Пожежа у лісі", взяли участь у спортивних змаганнях.

3-Б клас із Башмановою С. Г. провели годину спілкування ,,ЦЗ - на захисті людей ", взяли участь у спортивних змаганнях.

З-В клас із Дяченко О. П. вивчали правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях, провели годину спілкування "Попередження надзвичайних ситуацій", взяли участь у спортивних змаганнях та тренінгу "Вогонь - друг. Вогонь - ворог".

4-А клас із Добровольською Л.В. провели урок ,,Надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру, причини їх виникнення. Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій", тренінг "Обережно! Вогонь - не гра!".

4 - Б клас із Капелюшною І. В. провели урок "Безпека у надзвичайних ситуаціях мирного часу" і вікторину "Порядок поведінки учнів під час евакуації". Підсумком дня стала виставка малюнків школярів до Дня цивільного захисту.

/Files/images/4743a537-b7b2-4ebb-aee6-f39e44a2511e.jpg /Files/images/изображение_viber_2021-05-14_12-46-22.jpg /Files/images/изображение_viber_2021-05-14_10-39-39.jpg

Згідно з планом проведення Дня ЦЗ підготовлено та проведено ряд практичних заходів за планом комплексного об’єктового тренування, навчально-методичних заходів, а також тренувань, в старшій та середній школі:

- Учні 10 Б класу провели вікторини за тематикою цивільного захисту для здобувачів освіти початкової школи.

- Класні керівники на годинах спілкування за тематикою безпеки життєдіяльності та цивільного захисту закріпили теоретичний матеріал щодо дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

- Були проведені відкриті уроки в рамках вивчення предмету «Основи здоров`я», «Я досліджую світ», «Захист України» в 6-Б, 10-А, 10-Б класах.

- Вчителі біології та основ здоров`я ознайомили учнів 5-11 класів з новітніми засобами захисту органів дихання та шкіри.

- Учасники освітнього процесу взяли участь в огляд-конкурсі стіннівок, малюнків та презентацій на тему «Дії населення та захист людини в надзвичайних ситуаціях».

- Медбрат школи для учнів 5-11 класів провів майстер-класи з надання першої допомоги.

- У фойє школи на перевах були проведені вікторини за тематикою безпеки життєдіяльності для учнів різних вікових категорій, демонструвались науково - популярні фільми та мультфільми.

/Files/images/6f792fcd-c35b-486d-9076-1474f974b726.jpg /Files/images/f8f89fd3-c154-4463-b051-265b2a372d9c.jpg

О 12-10, за планом комплексного об’єктового тренування, були відпрацьовані дії за командою "Пожежа" та ввідними в умовах надзвичайних ситуацій. Керівний склад ЦЗ, персонал і учні школи діяли організовано і основні заходи виконані у встановлений нормативний час. Учасники тренування дотримувались правил безпеки та поведінки, всі класи вийшли з приміщення школи організовано з вчителями та необхідними документами.

Кiлькiсть переглядiв: 97