Оновлене меню

Шановні батьки, доводимо до Вашого відома, що з 10.01.22. в нашій школі розпочалося харчування дітей за оновленим меню.

Постанова Кабміну затверджує нові норми і порядок організації харчування у закладах освіти. Вже в новому навчальному році цими документами передбачена відповідна калорійність страв та меню для учнів й встановлені обмеження щодо продуктів, що містять сіль, цукор і жири.
Відзначимо, що у новому меню акцент зроблений на корисні страви з більшою часткою сезонних овочів та фруктів, м’яса, каш, спецій та зменшення кількості цукру, солі, хліба. Слід зазначити, що за основу шкільного харчування було взято меню, розроблене командою Євгена Клопотенка, воно є варіативним таким чином, щоб кожна дитина могла обирати ті страви, які їй найбільше подобаються.
«Запропоновані для шкільного харчування страви мають естетичний вигляд, досить смачні, і головне - корисні. Чудово, що у меню присутні сезонні фрукти та овочі, є доволі великий об’єм м’яса, немає шкідливих інгредієнтів. Сподіваюся, що воно сподобається учням. Повноцінне, збалансоване харчування є однією з умов нормального функціонування дитячого організму. Тож отримуючи раціональне харчування, наші школярі будуть здоровішими та енергійнішими», - прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко.
Кiлькiсть переглядiв: 64