До дня Землі відбудеться всеукраїнське цифрове прибирання

Учасником може стати кожен!

Від початку війни кількість фейків, дезінформації та інформаційного сміття збільшилася в десятки разів. Настав час очистити світ від цифрового сміття разом!

До дня Землі 22 квітня присвячене подія всеукраїнського цифрового прибирання. Всеукраїнський молодіжний рух “Let’s do it Ukraine” разом з тисячами учасників з усіх куточків України, закликає зробити кроки для подолання глобального виклику людства – цифрового сміття

Щороку Інтернет та його допоміжні системи виробляють 900 мільйонів тонн СО2. Це більше, ніж річний обсяг виробництва всієї Німеччини. Якщо процес не зупинити, через десятиліття мережа Інтернету споживатиме 20% загальної енергії у світі.

Неефективне використання ваших пристроїв, тривала робота збільшують навантаження на українські електростанції. Щоби уникнути цього, варто реорганізувати свій простір завдяки цифровому очищенню.

Цифрове сміття вміє ховатися подалі від людського ока: маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, незмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами – це все стає джерелом CO2. Cервери перетворюються на смітники. Зі збільшенням кількості користувачів, збільшується масив спожитої електроенергії.

Готові до серйозних змін та нових щоденних екозвичок? Беремо гаджети і до роботи. Позбудьтеся непотрібної інформації на смартфоні, ноутбуці, планшеті, електронній пошті, флешках та накопичувачах.

Поділіться результатами вашого інформаційного очищення з родиною, друзями, колегами. Публікуйте успіхи в соціальних мережах із хештегами #digitalcleanup #цифровеприбирання #letsdoitukraine відмічайте нас в wwwfacebook.com/letsdoitukraineeco, www.instagram.com/letsdoitukraine.

Робіть цифрове прибирання та реєструйте свій результат на сайті: https://digitalcleanupletsdoitukraine.netlify.app/

Кiлькiсть переглядiв: 48